Tuesday, 12 November 2013

MISTERI LULUS DAFTAR BUKU BANK, BENG! BENG!

INILAH WAJAH SEBENAR PEMILIK MYKAD "ANGGOTA RELA" YANG DI GUNAKAN OLEH PENDATANG ASING!!!Heboh gegak gempita satu dunia individu berstatus pendatang tanpa izin, PATI, warga Indonesia, Arshanikum Endeyn, layak menjadi ahli RELA Wilayah Persekutuan dengan menggunakan MyKad palsu kepunyaan individu bernama Hamdan bin Hamid.

Difahamkan, pemilik MyKad disalahgunakan itu beralamat di Kampung Air, Kota Kinabalu, Sabah. Jadi tidak hairan jika dia tidak pernah bertugas dan menjadi ahli RELA Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur.

Kini ternyata, RELA telah dikelirukan oleh pengawal keselamatan pemilik MyKad palsu, Arshanikum Endeyn.

Sebelum ini kita di gemparkan dengan pembongkaran, pengawal keselamatan menembak mati pegawai operasi AmBank di Subang Jaya, Selangor,  Laode Ardina Laode Rasila, 35 tahun, memaparkan di laman facebooknya, dia mempunyai akaun bank di Malaysia.

Dalam terma perbankan, Mykad dikenali sebagai Government Multi Purpose Card, GMPC.

Pada tahun 2007, Bank Negara telah mengarahkan semua institusi perbankan di Malaysia menggunakan biometric scanner atau pengimbas cap jari untuk setiap individu ingin membuka akaun bank.

Tujuannya untuk memastikan individu membawa MyKad terbabit, pemilik sebenar dokumen itu.

Justeru, rakyat menjadi keliru  bagaimanakah Laode Ardina, pengawal keselamatan yang menembak mati pegawai operasi AmBank Subang dan merompak RM450,000 disahkan menggunakan MyKad PALSU terlepas daripada melalui proses pengimbasan cap jari di bank sehingga melayakkan dia membuka akaun simpanan?

Dimana silapnya .. Dan siapa harus dipersalahkan dan menerima tanggung jawab akan kesilapan yang amat memalukan ini!!!!!

1 comment:

  1. SAYA SANGAT BERSYUKUR ATAS REJEKI YANG DIBERIKAN KEPADA SAYA DAN INI TIDAK PERNAH TERBAYANKAN OLEH SAYA KALAU SAYA BISA SEPERTI INI,INI SEMUA BERKAT BANTUAN MBAH RAWA GUMPALA YANG TELAH MEMBANTU SAYA MELALUI NOMOR TOGEL DAN DANA GHAIB,KINI SAYA SUDAH BISA MELUNASI SEMUA HUTANG-HUTANG SAYA BAHKAN SAYA JUGA SUDAH BISA MEMBANGUN HOTEL BERBINTANG DI DAERAH SOLO DAN INI SEMUA ATAS BANTUAN MBAH RAWA GUMPALA,SAYA TIDAK AKAN PERNAH MELUPAKA JASA BELIAU DAN BAGI ANDA YANG INGIN DIBANTU OLEH RAWA GUMPALA MASALAH NOMOR ATAU DANA GHAIB SILAHKAN HUBUNGI SAJA BELIAU DI 085 316 106 111 SEKALI LAGI TERIMAKASIH YAA MBAH DAN PERLU ANDA KETAHUI KALAU MBAH RAWA GUMPALA HANYA MEMBANTU ORANG YANG BENAR-BANAR SERIUS,SAYA ATAS NAMA PAK JUNAIDI DARI SOLO DAN INI BENAR-BENAR KISAH NYATA DARI SAYA.BAGI YANG PUNYA RUM TERIMAKASIH ATAS TUMPANGANNYA.. BUKA DANA GHAIB MBAH RAWA GUNPALA

    ReplyDelete