Friday, 1 March 2013

MAAF YE PENCACAI BN/UMNO, JAMBATAN KANTOI DIBINA PADA TAHUN 2007 !


KUALA LUMPUR: Insiden jejambat runtuh di Putrajaya semalam bukan di bawah tanggungjawab kerajaan negeri Selangor, kata Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim.
 
Khalid bagaimanapun berkata jejambat itu perlu diperbetulkan dan pihaknya tidak berminat untuk menuding jari kepada mana-mana pihak.
 
“Saya tidak berfikir begitu. Kontrak telah diberi pada 2007.
 
“Kami tidak akan cari kesalahan, tapi kami pastikan semuanya diperbetulkan,” kata Abdul Khalid.
 
Khalid juga mengulangi pendirian Exco Selangor, Ronnie Liu yang menyatakan PKNS mungkin menyaman PLUS Malaysia Berhad jika bukti menunjukkan pengendali lebuh raya tersebut sebagai punca jejambat tersebut runtuh.
 
Dalam pada itu, Pengurus Besar PKNS Othman Omar hari ini berkata PKNS masih belum memutuskan sebarang tindakan undang-undang ke atas mana-mana pihak ekoran insiden tersebut.
 
Jejambat itu runtuh jam 12.30 tengah hari semalam dan kelihatan terbelah dua, menyebabkan paip yang menyalurkan air juga pecah.
 
Jejambat tersebut ialah susur keluar dari Lebuhraya Elite (KM P2.4) menuju Selangor Science Park 2 (SSP2).
 
Pembinaan projek jejambat bernilai RM7 juta itu dijalankan oleh BNI Construction dari Oktober 2007 dan siap pada November 2009. Empat peneraju projek ini - PKNS, Utuh Aspirasi Sdn Bhd, Taraf Unggul Sdn Bhd dan Semai Ria Sdn Bhd berkongsi kos untuk pembinaan ini.
 
Difahamkan, tiada mangsa yang tercedera daripada insiden tersebut.

No comments:

Post a Comment